Tjej, 12 år 1/17/2024
Lyft upp

Lärare som har betett sig konstigt och äckligt mot mig..

Jag har en idrottslärare, som vi har haft i en termin nu ungefär. Redan när han började på min skola har han betett sig konstigt och äckligt mot mig. Han har t.ex tafsat på mig, ”kollat under mina kläder ¨” typ och en gång när jag skulle byta om på toan, så öppnade han låset och började ta av mig och kyssa mig samtidigt, fast jag inte ville. Får jag polisanmäla honom? Vem ska jag prata med? Jag vågar inte prata med en annan lärare om detta och jag känner inte har någon stöttande vuxen. Jag bor i en adoptivfamilj, men jag har inte riktigt förtroende till de, av olika orsaker. En annan tjej i min klass har också blivit tafsad på av han, men ”bara” en gång. Han har när vi har varit på badhuset, kommit in i vårt omklädningsrum när alla tjejer var nakna. Han gick då fram till mig och klämde på mina bröst, medans han viskade ett hot till mig.. SNÄLLA HJÄLP!!

Finns här för dig 3

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Mikaela på ECPAT 2024-01-17

Hej på dig!
Vad bra att du hittat hit med din fråga!
Du berättar att du har en idrottslärare som betett sig olämpligt och inte alls okej på flera olika sätt. Du berättar att han tafsat, kysst och hotat dig. Du berättar också att denna lärare har utsatt andra tjejer på din skola. Du undrar nu om du kan göra en polisanmälan och vem du ska prata med.
Det du berättar om är absolut inte okej. Ingen får göra något mot din vilja. Det som din idrottslärare har utsatt dig för kan vara brottsligt och det kan du polisanmäla. Du kan läsa mer här om hur en anmälan går till. Alla barn och unga ska kunna känna sig trygga i skolan. Du ska inte behöva bära på detta ensam, det kan då vara bra att få stöd och hjälp av en vuxen i detta och få prata om det som hänt. Det kan vara kuratorn på skolan, rektorn, en förälder eller en annan vuxen som du känner dig trygg med. Du får även gärna prata med någon av oss om det som har hänt i vår stödlinje om du skulle vilja. Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-02-17

Jag var med om samma sak i lågstadiet, men inte lika farligt som i ditt fall. Sånna människor är vidriga och det bästa tipset jag kan ge dig är att anmäla, om det känns svårt att göra det själv kan du prata med en arbetare på skolan eller någon av dina föräldrar för att anmäla. Det var iaf någon på min skola i trean (tror jag) som pratade om vår idrottslärare med polisen och det resulterade till att han blev avskedad. Han fick nog tyvärr inte det straff som han förtjänar men han kan inte skada oss längre. Du är stark<3

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig 1
kommentera
Ställ din fråga!