Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Jag har blivit utsatt men jag vet inte vad det räknas som

Hej, jag har blivit utsatt, vet inte vad det räknas som men vet bara att jag blivit det. Detta skedde när jag var 14 och killen var 15. Han har tagit på mig (på brösten) då jag gav samtycke till det en gång. Det var utanpå kläderna, men andra gången ville jag inte och han tog av min behå fast jag sa nej och slog bort hans hand. Han sa förlåt men bara någon minut senare försökte han igen.

En annan gång, så ville han att jag skulle ge honom ett hand job, jag sa först ja men sen insåg jag att jag inte ville och började gråta. Han sa förlåt denna gången med men efter fem minuter började han fråga om och om igen tills jag gav in.

Jag mår skit över detta, känns som om det är mitt fel. När mina vänner väl konfronterade honom sa han att han inte fattade att jag inte ville. Var jag för otydlig? Jag sa ju nej och grät till och med. Vet inte vad jag ska göra med denna situationen. Kan någon ge tips, skulle verkligen uppskatta det.

Gör mig arg Gör mig arg 2
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Lina på ECPAT 2023-03-28

Hej!

Tack för att du skriver till oss. Du berättar att en kille tagit på dig, första gången gav du samtycke men andra gången ville du inte och sa ifrån men att han försökte igen efter. Du skriver även att han ville att du skulle ge honom ett hand job och att du först sa ja men sedan ångrade du dig och att du visade detta tydligt, bland annat genom att du började gråta. Du säger att han sa förlåt men frågade sedan igen om och om igen.

Du har inte gjort något fel alls och utifrån det du berättar låter det som att du har varit tydlig mot honom. Ett samtycke kan man dra tillbaka när som helst, man kan säga ja först och sedan ångra sig, det har man all rätt till. Eftersom han fortsatte ta på dig trots att du tydligt visat att du inte ville kan han ha utsatt dig för ett brott. Du har rätt till att polisanmäla honom, här kan du läsa om hur en polisanmälan går till. Du skriver att du mår skit över detta och det är viktigt att du vet att du har rätt till att få stöd och hjälp. Många som har varit med om liknande saker tycker att det är skönt att ha någon att prata med, en förälder, kurator eller annan vuxen som man litar på.

Du kan också prata med oss i vår chatt, på telefon 020 112 100 eller på mejl.
Våra öppettider är måndag-torsdag 17-22 och fredag 15-20.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2023-04-13

Hej Jag läste de du skrev och ville bara säga att de absolut inte är ditt fel du har inte gjort nåt fel alls. Du kan polisanmäla de här.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig