Tjej, 16 år 3/26/2024
Lyft upp

Gjorde han fel i att han bara tog ner handen direkt?

Hej! Jag är nästan sjutton år gammal och höll på lite med en kille för ett tag sedan. Vi sågs en gång på skoltoan under en rast. Det började med att vi hånglade, både intensivt och lugnt, lite olika tempon. Sedan började han direkt ta handen innanför mina byxor, men jag tog undan den. Några minuter senare hände exakt samma sak igen, och jag tog undan handen ännu en gång. Jag var inte så sugen på mer än att hångla just då, vi var ju ändå i skolan. Jag märkte på hans andning att han var kåt eller på väg att bli, och att han då ville mer än att endast hångla. Gjorde han fel i att han bara tog ner handen direkt och att han dessutom gjorde det två gånger, efter att jag tagit undan handen första gången? Eller händer bara sånt naturligt efter en stund när man hånglat och att det isåfall är okej? Vill tillägga att han och jag aldrig hade haft sex innan det, eller ens gått längre än att hångla och smeka varandra på kroppen.

Finns här för dig

Kommentar

Mikaela på ECPAT 2024-03-26

Hej på dig!
Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
Det du berättar att han gjort mot dig är inte okej. Han får inte ta sin hand innanför dina byxor eller göra något annat mot dig utan att du samtyckt, alltså sagt ja till det. Det är viktigt att man kollar av med den andra om vad som känns okej och inte. Du berättade att du tagit bort hans hand och det kan vara ett sätt att visa att det inte är något som känns okej för dig och då är det viktigt att man respekterar och lyssnar på det. Du kan läsa mer om samtycke här om du vill.
Vill du prata mer med oss om detta eller har andra frågor eller funderingar får du gärna prata vidare med oss i vår stödlinje.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!