Till Frågeplanket

Tjej, 11 år

Är det okej för killar att göra så?

Det var en Kille på Roblox son frågade om min snap. Jag gav honom min snap. Sedan vidio ringde han och när jag jobbade samtallet var han där och funkade. Är det ok för killar att göra så? För jag känner mig ganska obekväm😢

Gör mig arg Gör mig arg 2
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Irma på ECPAT 2023-10-12

Du berättar att en kille på Roblox frågade om din snap och du gav den till honom, han ringde på video och runkade under samtalet. Nu undrar du om det är okej för killar att göra så eftersom du känner dig ganska obekväm.  

Det du berättar låter som en jobbig händelse och det är helt okej att känna sig obekväm. Att visa sitt kön för någon som inte vill se det – kan vara ett brott. Du kan polisanmäla händelsen och du hittar mer information om hur en polisanmälan går till här. Du har rätt till att få stöd och hjälp i det här och det kan vara bra att berätta om det du har varit med om för någon som du känner dig trygg hos. Det kan exempelvis vara en lärare, din skolkurator, förälder eller annan vuxen. Många barn vi pratar med tycker att det är jobbigt att först berätta men att det känns bra efteråt. 

Du kan blockera personen på Snap och det gör du här. Har du fler frågor och funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på Ditt ECPAT här. 

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2023-10-13

Nej det är inte okej, blocka bara du är inte skyldig honom nåt 🙂

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig