Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Han våldtog mig, vad ska jag göra?

I maj 2023 våldtog min dåtida pojkvän mig, jag har fått han att typ erkänna det över snapchat och har bild på det. Problemet är att mina föräldrar inte vill att jag ska anmäla det pga att han har utländsk bakgrund samt utländska vänner, min familj har haft väldigt dåliga erfarenheter av utländska då de har hotat våran familj, stått utanför vårt boende och mördat min storebror. Jag bryr mig inte om han eller hans vänner, jag vill bara att han ska få det han förtjänar för att han våldtog en 14 åring (Han är 16 och var också det vid våldtäckten). Vad tycker ni jag ska göra?

Gör mig arg Gör mig arg 4
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Mikaela på ECPAT 2023-12-28

Hej!
Vad bra att du hör av dig till oss med din fråga.

Du berättar att din pojkvän våldtog dig när du var 14 år samt att han ska ha erkänt det via Snapchat. Du berättar också att dina föräldrar inte vill att du ska anmäla händelsen till polisen. Du undrar nu vad du ska göra.
Det du berättar att din före detta pojkvän ska ha utsatt dig för kan vara brottsligt och du har därför rätt att göra en polisanmälan samt få stöd och hjälp. Du kan läsa mer här om hur en anmälan går till. En anmälan ska du göra om du själv vill det. Ingen annan ska bestämma det åt dig.
Som 14 åring kan man inte samtycka till sex, det kan man enligt lag göra när man är 15 år. Det är alltså förbjudet för en person över 15 år att ha sex med någon som är yngre även om den yngre personen själv vill. Lagen finns till för att skydda barn och unga från sexuella övergrepp.
Det kan vara skönt att ha någon att prata med om det som hänt dig. Stöd och hjälp finns att få och du har rätt till det. Du kan vända dig till oss på Ditt ECPAT via chatt, mejl eller telefon om du vill få stöd av oss samt prata mer om detta. Du kan även vända dig till Socialtjänsten i din kommun eller ungdomsmottagningen för stöd och hjälp.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2024-02-17

Hej! Det är inte okej för personen som våldtog dig det är brottsligt och det bästa tipsen jag kan ge dig är att berätta för dina föräldrar eller en lärare som du litar på och känner dig trygg med och göra en polisanmälan på en gång den här personen ska inte få komma undan finns här för dig om du vill prata

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig