Person, 13 år 10/6/2023
Lyft upp

Är Det olagligt att en kille skickar d-pics?

E de olagligt att en kille skickar d-picks och vill han något av dig och du säger nej men han lägger up en annan bil på någon och säger att de e du?

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Mamadou på ECPAT 2023-10-06

Hej, Tack för att du hör av dig till oss. Du undrar om det är olagligt att en kille skickar d-picks och vill ha något av dig, du säger nej men han lägger istället upp en bild på någon annan och påstår att det är du.

Det är modigt av dig att berätta. Vi på Ditt ECPAT pratar med många barn och unga som blir utsatta för liknande situation som det du beskriver. Det som den här personen gör mot dig kan vara olagligt. Det är aldrig okej att skicka en d-pick utan att fråga innan och det är inte heller okej att lägga upp en bild på någon annan utan lov. Du har rätt att anmäla detta till polisen, det kan vara bra att ta en skärmdump på det personen skriver samt spara det som bevis om du ska göra en polisanmälan. Du kan också anmäla personen till appen där detta händer, och blockera personen. Du hittar mer om plattformsguiden här https://dittecpat.se/plattformsguiden/.

Du har rätt att få stöd och hjälp. Om du vill är du välkommen att chatta här: https://dittecpat.se/, eller ringa till oss (nr: 020-112 100) om du vill prata mer. Vi har också möjlighet att hjälpa till att ta ned kränkande bilder som sprids på personer under 18 år.

MVH.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 1
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!