Till Frågeplanket

Tjej, 16 år

Ville verkligen inte

Va på fest igår. Hade druckit så var lite borta och så helt plötsligt frågar en kille om jag vill dansa. Säger ja men efter en stund börjar han hångla med mig. Fattar inte vad som händer och säger att jag måste gå på toa. Känner mig så tom typ. Ville verkligen inte men jag sa ju inte nej bara frös typ. Vet inte vad jag ska tänka eller göra

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mikaela på ECPAT 2024-02-19

Hej!
Vad bra att du hittat hit med din fråga.
Du berättar att du varit på fest och att en kille där frågat om ni ska dansa vilket du säger ja till, men att han sedan börjar hångla med dig vilket du verkligen inte ville.
Det du berättar om är inte okej, ingen får göra något mot dig, mot din vilja. Du har inte gjort något fel. Det är killen i detta fall som gjort något du inte ville. Du sa ja till att dansa men inte till att hångla. Det är viktigt att det finns samtycke från bådas håll och att man kollar av det och frågar, vilket han borde gjort.
Efter en sådan händelse som du beskriver så kan man reagera på olika sätt. Det kan vara skönt att prata med en trygg vuxen när man varit med om något som inte kändes bra. En trygg vuxen kan vara en förälder, lärare, kuratorn på skolan eller en tränare. Vi har även en stödlinje som du kan vända dig till om du vill prata med oss om det du berättar.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig