Tjej, 17 år 9/19/2023
Lyft upp

Räknas detta som en våldtäkt ?

För 2 år sen låg jag och sov, min kille tog bilder på mig medans jag sov, jag låg i trosor och han tog bilder på mitt könsorgan när han stoppade fingrar i mig och sparade dom på sin mobil. Detta var över 2 år sen idag är vi snart 18 och har ett barn tillsammans. Men räknas detta ändå som en våldäkt?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Isabell på ECPAT 2023-09-19

Hej Du ! Vad fint att du kontaktar oss med din fråga. Du berättar att för 2 år sedan när du låg och sov så tog din kille bilder på ditt könsorgan medans han stoppade in sina fingrar. Dessa bilder sparades på hans mobil. Du berättar att ni idag är snart 18 år och har ett barn tillsammans, du undrar nu om detta räknas som en våldtäkt. Det du berättar att din kille utsatt dig för kan röra sig om flera olika brott. Man får inte filma/ta bilder på någon när den är naken utan deras samtycke. Man får heller inte spara bilderna på sin telefon. Att han stoppat in sina fingrar i dig medans du sov kan också vara brottsligt. Här kan du läsa mer om ”Vad är okej sex?”. Vid 15 år är man byxmyndig och kan ge samtycke till sex. Det är alltså förbjudet för en person över 15 år att ha sex med någon som är yngre än 15 år. Det gäller även om barnet under 15 år själv vill, eller har tagit initiativ till sexet. Lagen finns till för att skydda barn och unga från sexuella övergrepp. Du har alltid rätt att polisanmäla, läs här om hur det kan gå till. När man varit med om jobbiga saker så kan det kännas skönt att prata med en trygg vuxen. Du ska inte behöva bära på dessa tankar och känslor själv. Du är välkommen att kontakta oss genom våran stödverksamhet om du skulle vilja ha mer stöd i detta. Vänliga Hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig 1
kommentera
2023-09-22

Ja detta räknas som ett våldtäkt eftersom du målet ha sagt ja det innebär samtyck så ja det är våldtäkt

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-10-13

Det är inte våldtäckt men det kan vara någon form av sexualbrott tror jag.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 1
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!