Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Min idrottslärare favoriserar tjejer

Min idrottslärare favoriserar tjejer som fjäskar för honom. Vissa tjejer har liksom hälsningar med honom och brukar kramas med han och han brukar kolla mycket på deras kroppar. Jag tror inte detta är okej men det känns som att jag inte har tillräckligt med bevis för att säga till någon.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Ebba på ECPAT 2024-05-14

Hej och tack för din fråga!

Det är inte alltid lätt att veta var gränsen går för vad som är okej och inte. Vi har tyvärr lite för lite information för att kunna ge ett tydligt svar. När det kommer till lärare och elever så får lärare inte ha sexuella relationer med sina elever. Kramar behöver inte räknas som något sexuellt, men det är inte okej att läraren tittar på elevernas kroppar. Du kan läsa mer om vad som gäller när lärare beter sig olämpligt här.

Finns det någon vuxen du kan prata om dina funderingar med? Du behöver inte själv ta ansvar för att samla in bevis på att något inte är okej för att kunna berätta för någon.

Om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss om det här så kan du kontakta oss via vår stödlinje, så kan vi försöka reda ut det tillsammans.
Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig