Tjej, 14 år 12/5/2023
Lyft upp

Många tafsar på mig, fast jag bett dom bete sig och sluta. Lärarna bryr sig inte heller. Vad gör jag?

Många i min skola tafsar på mig för de tycker att jag har en stor rumpa. Jag har bett de att bete sig och sluta men de slutar inte. Lärarna bryr sig heller inte. Vad gör jag?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

2023-12-05

Hej !
Jag hade gärna sagt en massa saker som du borde göra men ja…
Om jag skulle va du skulle jag anmäla till polisen eftersom att det du bli utsatt för är ett brott. Jag känner igen mig o vad du skriver och vill säga en massa saker om det där om man kan kalla personerna. Om du inte vill gå till polisen kan en udda, men väldigt effektiv, sak gör dem obekväma genom att säga till dem ordentligt eller göra något helt oväntat( finns massa bra exempel på typ tiktok).
Ta hand om dig och glöm aldrig att det är de som gör fel och inte du❤️

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Isabell på ECPAT 2023-12-05

Hej Du !
Vad bra att du hittat hit med din fråga.
Du berättar att många i skolan tafsar på dig. Du nämner att du bett dom sluta utan att dom lyssnar. Du upplever att lärarna inte bryr sig heller och du undrar vad du ska göra.

Det du berättar är absolut inte ok. Man får aldrig ta på någons kropp utan att den vill. Allt sexuellt som inte är frivilligt kan vara olagligt. Du nämner att du bett dom sluta utan att dom lyssnar, sen att lärarna inte heller verkar bry sig. Skolan har trotsallt ett ansvar att se till så att du känner dig trygg. Jag förstår att det då kan kännas som att man står ensam i det hela. Har du någon trygg vuxen i din omgivning som du skulle kunna prata med? Eftersom det som dessa personer utsätter dig för kan vara brottsligt så har du rätt att göra en polisanmälan. Här kan du läsa lite kring hur en anmälan kan gå till.
Vi har också en stödlinje du är välkommen att höra av dig till om du skulle vilja prata med någon av oss.

Vänliga Hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!