Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

En kille jag skrev med bad om nakenbilder och jag skickade, igår började han pressa och hota mig så att jag skulle skicka mer.

Jag skrev med en kille efter ett tag bad han om nakenbilder o jag skickade för ja ville inte verka omogen igår började han pressa mig o hota mig satt jag skulle skicka mer

Gör mig arg Gör mig arg 6
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Mamadou på ECPAT 2024-02-13

Hej, tack för att du hör av dig till oss.

Du berättar att du skickade nakenbilder till en kille för att du inte ville vara omogen och igår började han att pressa dig och hota dig så att du skulle skicka mer.

Det du har blivit utsatt för är inte okej och kan vara brottsligt. Det är aldrig okej att pressa någon om nakenbilder eller att hota om att sprida någon annans nakenbilder. Du har rätt att anmäla det som har hänt till polisen. Du kan läsa mer om hur polisanmälan går till här.

Du ska inte behöva vara orolig och du har rätt till stöd och hjälp. Många unga som har varit utsatta för något jobbigt tycker att det känns bättre efter att de har berättat för någon de litar på. Finns det någon trygg vuxen i din närhet som du skulle kunna prata med?

Vi kan i vissa fall hjälpa till att ta ned bilder/filmer som sprids på öppna nätet eller stänga ner konton som sprider/hotar om att sprida.

Vill du veta mer om det får du gärna kontakta oss via vår chatt här!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2024-02-18

Det är absolut inte ok! Jag tipsar om att skriva till bris men bästa vore att prata med en vuxen❤️

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig