Till Frågeplanket

Tjej, 13 år

Min kompis som e ett år yngre säger att hon ska träffa en 17 åring i helgen

Min kompis som e ett år yngre säger att hon ska träffa en 17 åring i helgen o jag e orolig för henne. Hon säger att dom ska ha sex o allt o jag vet inte vad jag ska gjöra

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Ebba på ECPAT 2024-03-01

Hej och tack för din fråga,

Du beskriver att din kompis som är 12 år ska träffa en kille som är 17 och att de ska ha sex. Det är inte okej av en person som är 17 år att ha sex med en person som är 12. Enligt lag så måste en vara 15 år för att få säga ja till sex med någon som är äldre än 15 år. Han får inte heller bestämma med din kompis att de ska träffas för att ha sex. Du kan anmäla det till polisen. Du kan läsa mer om hur en anmälan går till här.

Det här är en situation som kan vara svår för dig att lösa på egen hand. Finns det någon vuxen i din närhet som du litar på och som skulle kunna hjälpa och stötta dig med hur du ska göra? Du ska inte behöva bära på det här själv.

Om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss om det här är du välkommen att höra av dig via vår stödlinje.

Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig