Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Lärare som tafsar.

Vår gamla lärare tafsade och hålde på med typ alla tjejer i klassen, ibland så är jag rädd att bara gå utanför dörren för att jag tror att jag kommer se han eller att han kommer komma förbi. Är det rätt att känna såhär och vad ska jag göra för att få bort det? Snälla hjälp mig

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 3
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Isabell på ECPAT 2023-09-13

Hej Du!
Vad fint att du hör av dig till oss och delar med dig.
Du berättar att din gamla lärare tafsat och hållit på med alla tjejer i klassen. Du uttrycker rädsla för att se honom. Du undrar vad du kan göra för att få bort dessa känslor och tankar.

Det som eran lärare gjort mot er är inte ok, det kan t.om vara brottsligt. Du och dina klasskompisar har rätt att göra en polisanmälan. Här kan du läsa mer om hur en anmälan går till.
Ibland kan det vara skönt att prata om jobbiga saker man varit med om med en trygg vuxen. En trygg vuxen kan vara i form av en förälder, kurator på skolan eller rektor. Du kan även höra av dig till vår stödverksamhet om du skulle vilja ha mer stöd i det här. Du ska inte behöva gå runt med dessa tankar och känslor själv. Det är viktigt att du får rätt stöd och hjälp!

Vänliga Hälsningar,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig