Tjej, 14 år 10/9/2023
Lyft upp

Kan han göra sig skyldig till ett brott oavsett hur mycket jag än ville de?

Hej!
Jag har en fråga. Jag är en 14 åring tjej som har legat med en 31 åring man. Jag själv kände för att ligga med honom och han hade mitt fulla samtycke till det. Vi båda ville, och jag ville det precis lika mycket som han ville. Kan han göra sig skyldig till ett brott oavsett hur mycket jag än ville de?
Är rädd att någon ska få veta och anmäla honom, trots att han inte behandlat mig dåligt eller på något sätt tvingat sig på mig.
Hur funkar det?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Madelaine på ECPAT 2023-10-09

Hej!
Tack för din fråga till oss.
Du skriver att du har legat med en person som är 31 år och att du gav ditt samtycke till detta. Du undrar nu om personen kan ha gjort sig skyldig till ett brott? Enligt lagen i Sverige får inte en person över 15 ha sex med en person under 15, oavsett om man gett sitt samtycke. Lagen är till för att skydda barn och det innebär att en person under 15 inte kan samtycka till sex. Om du skulle vilja prata mer med oss om det här kan du helt anonymt kontakta oss på telefon eller chatt här.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!