Tjej, 12 år 12/4/2023
Lyft upp

Oönskade dickpicks, jag mår svindåligt av detta.

Jag fick dickpics skickade till mig av en kille över 18 år som jag inte känner. Han la till mig på snap och jag lägger inte till okända men var nyfiken på vad han ville. Jag mår svindåligt och gråter ibland över det. Inte över att jag la till honom utan mest bara tanken på att jag fick dickpics skickade till mig. Jag har inte berättat detta för någon men jag rapporterade snapen direkt. Dock så ser jag honom ibland i kommentarsfält där han skriver att vita tjejer ska adda honom. Varje gång det händer mår jag svindåligt igen. Vad ska jag göra för att sluta må dåligt över det?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Isabell på ECPAT 2023-12-04

Hej Du!

Vad bra att du hittat hit till oss!
Du berättar att du fått oönskade dickpicks av en okänd kille som är över 18 år. Du har inte berättat för någon men rapporterat till snapchat. Du nämner att fast du rapporterat så kan du se kommentarer från honom där han ber tjejer adda honom. Du berättar att du mår väldigt dåligt av detta och vill veta vad du kan göra för att inte må såhär mer.

Du har gjort helt rätt i att rapportera personen till snapchat, det är oftast det vi brukar rekommendera barn och unga att göra när dem fått oönskade bilder. Det är inte ok att få bilder skickade till sig som man inte bett om. Vi pratar med många barn och unga som berättar om oönskade bilder dom fått, och dem flesta nämner att de är skönt att ha en trygg vuxen att prata med. En trygg vuxen behöver inte alltid vara en förälder, det kan vara en kurator på skola, favoritlärare kanske eller varför inte en kompis förälder. Du ska inte behöva bära på dessa känslor själv, utan det är viktigt att du får stöd och hjälp.
Vi har en stödlinje man kan vända sig till om man tycker något är jobbigt eller bara vill prata med en vuxen anonymt. Dit är du alltid välkommen!

Vänliga Hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig 2
kommentera
2023-12-05

Berätta för en vuxen och få det polisanmält! Fattar attd et är svårt men det är otroligt viktigt att han får det han förtjänar och att det inte händer andra. Det kommer kännas så mycket bättre när du inte behöver gå och bära på allt själv.

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-12-09

Men gumman❤️ Är det han X? Jag har oxå fått av honom. Prata med nån❤️ Det finns folk och du har inte gjort något fel, kom ihåg det❤️ //Tjej, några år äldre än dig

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!