Tjej, 13 år 2/12/2024
Lyft upp

Jag har varit med om utpressning

Jag har varit med om utpressning och jag är lite rädd nu och jag vet inte vad jag ska göra. Kan jag få lite tips om vad man kan göra?

Finns här för dig 2

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Isabell på ECPAT 2024-02-12

Hej,
Vad fint att du har hittat hit till frågeplanket med din fråga. Du beskriver att du har varit med om utpressning, vilket skrämmer dig och du undrar nu vad du ska göra. Det är inte okej för någon att utpressa dig och du behöver aldrig gå med på något som du inte vill! Du får alltid berätta för en vuxen – även om personen säger att du inte får det! Finns det någon vuxen du litar på som du skulle kunna prata med så att du kan få stöd och hjälp med det här?
Du har inte beskrivit så mycket om vad det är som har hänt eller vad personen försöker pressa dig till, om det är så att personen vill att du ska skicka nakenbilder kan du läsa mer om det här. Om det är så att personen pressar dig på pengar för att inte sprida dina bilder kan du läsa om det här.

Du är välkommen att kontakta oss via vår stödlinje om du vill prata mer om det som har hänt
Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-02-13

Jag har varit med om exakt samma sak med en äldre kille de jag gorde var att blockera honom när jag inte orkade mer. Har mått extremt dåligt över detta o vet typ precis hur du känner

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-02-14

Försök att prata med polisen om det eller någon annan du litar på det brukar hjälpa

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!