Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Jag har skickat nudes till vissa och nu har det skapats ett konto där de sprider ens nudes (bland annat så har min bästa vän blivit tvingad till att skicka ) rädd för att mina ska spridas.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mamadou på ECPAT 2024-04-08

Hej tack för att du hör av dig till oss!

Vad modigt av dig att kontakta oss.

Jag förstår din oro, de som du har skickat dina nudes till får inte sprida dem vidare, det är aldrig okej att sprida någons nudes och det kan vara brottsligt om de skulle göra det. Skulle det ske så har du rätt till att anmäla personen/personerna till polisen. Du kan läsa mer om hur en anmälan gå till här.
Du ska inte behöva vara rädd och du har rätt till stöd och hjälp. Vi pratar med många barn och unga som tycker att det känns bättre efter att de har berättat för någon de litar på när de är rädda för sprindning av nudes. Finns det någon trygg vuxen i din närhet som du skulle kunna prata med?

Vi kan ofta hjälpa till att ta ner sexuellt kränkande bilder/filmer på personer under 18 år som sprids på öppna nätet. Vi kan också försöka hjälpa dig att stänga ner kontot för personen som hotar att sprida dina bilder om dina bilder skulle spridas. Det enklaste är om du kontaktar oss via vår stödlinje, så kan vi prata mer om vad som har hänt och hur vi kan hjälpa till.

Du kan även tipsa vår hotline om kontot som sprider andras nudes här.
MVH.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig