Tjej, 11 år 11/1/2022
Lyft upp

Pressad på pengar

Jag är en tjej 13 år. Jag har fått någon som hotar mig om att hen kommer skicka bilder på mig som är nude? till alla mina kontakter. Problemet är att jag har aldrig filmat. Jag vågar inte direkt berätta till någon utom jag har sagt till mina vänner och jag ska säga till min kurator men hon svarar inte. Personen hade skickat mejlet från min egna konto till min egna konto. Hen skrev också att jag har 48 timmar på mig att skicka 950€ till hens bitcoin konto. Jag vågar inte berätta. Mina vänner säger att jag ska berätta till min mamma och polisanmäla men jag vågar inte. Tänk ifall ingen tror mig, för det gör inte dem flesta.

Finns här för dig

Kommentar

Caroline på ECPAT 2022-11-01

Hej och tack för din fråga,

Du berättar att någon hotar med att skicka nudes på dig (som du inte har tagit) till alla dina kontakter om du inte betalar 950€. Det denna person gör mot dig är inte okej – det är olagligt att pressa någon på pengar och du har rätt att polisanmäla personen.

Dina vänner säger att du ska berätta för din mamma och polisanmäla, men att du inte vågar för att du är rädd att ingen ska tro dig. Det är vanligt att känna att ingen kommer att tro en när man har blivit utsatt för brott. Du ska veta att du inte har gjort någonting fel (även om du hade skickat nudes till personen) och att den enda som gör fel är personen som pressar dig på pengar. Jag tycker att det är ett bra råd från dina vänner att du ska berätta för din mamma om vad som har hänt. Många barn och unga tycker att det känns bra att prata med en vuxen när något jobbigt har hänt, och din mamma har ett ansvar för att du ska må bra och vara trygg.

Om du vill prata mer med oss kan du nås oss här i chatten, på telefon eller mejl och här kan du läsa om hur en polisanmälan går till.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 3
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!