Tjej, 16 år 1/29/2024
Lyft upp

Han sprider runt mina bilder till folk vad ska jag göra?

Ja vet inte vad jag ska göra, det är en kille som säger till folk att en viss bild är på mej, de är en naken bild, han sprider runt bilderna till folk och det gör så att ja knappt har några vänner! Vad ska jag göra??

Finns här för dig

Kommentar

Mamadou på ECPAT 2024-01-29

Hej, tack för att du hör av dig till oss!
Du berättar att det är en kille som säger till folk att en viss bild är på dig där du är naken och han sprider runt bilderna till andra personen vilket gör att du knappt har några vänner. Du undrar nu vad du ska göra.
Det är modigt av dig att skriva till oss.
Det du beskriver är inte alls okej och kan även vara brottsligt. Det kan vara olagligt att sprida nakenbilder utan samtycke. Du har rätt att polisanmäla det som har hänt! Det du själv kan göra är att först spara så mycket information du kan om kontot, ta en skärmdump på bilden på dig själv och spara en länk till kontot. Du kan sedan anmäla kontot till plattformen. Du kan läsa mer om hur en polisanmälan går till här. Om bilderna sprids på sociala medier så kan du själv anmäla bilderna på de plattformar där de sprids, du läser mer om det här.

Många unga som har blivit utsatta för något jobbigt tycker att det känns lättare efter att de har pratat med någon vuxen de litar på. Finns det någon i din närhet som du skulle kunna prata med? Det kan exempelvis vara en lärare, tränare eller kanske din kurator på skolan.

Vi på ECPAT kan ofta hjälpa till med att ta ner bilder/filmer som sprids på öppna nätet. Vi kan också ofta hjälpa till att stänga ner konton som spider bilder/filmer. Om du vill ha hjälp med det eller vill prata mer om det som har hänt är det enklaste att du kontaktar oss via chatt eller telefon i våran stödlinje.

MVH.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!