Till Frågeplanket

Tjej, 13 år

Han hota mig att skicka nakenbilder

Det var en kille som la till mig på snap, vi började snapa och de var inget mer med det. Jag hade ett linne på mig och skickade en snap så liksom axeln och håret syndes (inte ansiktet) han hota mig att skicka nakenbilder annars skulle han sprida saker om mig vad ska jag gö

Gör mig arg Gör mig arg 2
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mikaela på ECPAT 2024-05-02

Hej på dig! Tack för din fråga.
Det är aldrig okej att säga att man ska sprida saker om en person eller att tvinga eller pressa en annan person att skicka nakenbilder. Det kan vara brottsligt och du har därför rätt att göra en polisanmälan om du skulle vilja. Det kan man göra genom att ringa 114 14 och berätta om det som hänt. Du kan läsa mer här om hur en anmälan går till.
Vi på Ditt Ecpat kan många gånger hjälpa till med att ta ner bilder eller filmer som sprids på olika hemsidor och stänga ner konton som sprider nakenbilder eller hotar om att göra det.
Har du någon vuxen i din närhet som du kan prata med? Många barn och unga som vi pratar med kan tycka att det känns skönt efter att ha berättat om det som känns jobbigt för en vuxen. Vill du prata med oss så får du gärna göra det i vår stödlinje.

Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig