Till Frågeplanket

Kille, 17 år

Vad gör man?

Vad gör man om nån försöker sprida dina nudes på Instagram?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mamadou på ECPAT 2023-11-20

Hej, Tack för att du kontaktar oss!
Du undrar vad man gör om någon försöker att sprida ens nudes på Instagram?

Det du har varit med om är inte ditt fel och har du har rätt till stöd och hjälp. Att sprida någons bilder är inte okej, den som sprider utan tillåtelse kan dessutom göra sig skyldig till brott. Man får inte heller sprida någons bilder utan samtycke. Du har rätt att göra en polisanmälan, det gör du via att ringa 114 14, händer detta nu kan du ringa 112.
Vi brukar även rekommendera att man blockar personen som hotar och utpressar en på pengar eller annat. Här har du en artikel där du kan läsa mer om det här. Det kan vara skönt att berätta för en vuxen i din närhet som du litar på, så du kan få stöd och hjälp med det här. Det kan vara en lärare eller din skolkurator exempelvis.
Vi på Ditt ECPAT kan i vissa fall hjälpa till att ta ner bilder/filmer som sprids eller stänga ner konton som sprider, du får gärna komma in till vår chatt så ska vi se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Du hittar vår chatt här.

MVH.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig