Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Blivit våldtagen och inget vet

Har blivit våldtagen förra veckan men ingen vet om det. vet inte vem personen var och skämms jättemycket. va ska jag göra

Gör mig arg Gör mig arg 6
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Lina på ECPAT 2023-05-02

Hej,

Du skriver att du har blivit våldtagen och ingen vet om det, att du inte vet vem personen är och att du skäms jättemycket. Och du undrar vad du ska göra.

Det är en vanlig reaktion att känna skam efter att någon har utsatt en, men det är viktigt att du vet att du inte har någon skuld i detta. Det är absolut inte OK vad den här personen har gjort mot dig, det är olagligt. Du har rätt till att få stöd och hjälp och även att göra en polisanmälan.Här kan du läsa mer om hur en polisanmälan går till.

Många tycker att det är skönt att ha någon att prata med när man varit utsatt för brott, som även kan hjälpa en och finnas som stöd vid eventuell polisanmälan. Vill du ha fysiskt stöd så finns det kuratorer på ungdomsmottagningen, skolkuratorer, socialtjänsten eller någon annan vuxen som man känner sig trygg med. Om du vill prata anonymt med en av oss rådgivare här på Ditt ECPAT är du välkommen att höra av dig till vår chatt eller telefon, våra öppettider är måndag-torsdag 17-22 och fredag 15-20.

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2023-05-12

Helvete

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig