Tjej, 13 år 6/3/2024
Lyft upp

Min vän har blivit våldtäkt flera gånger av sin pappa

Hej! Min vän har blivit våldtäkt flera gånger av sin pappa, senaste gången hände för två dagar sedan. Hon vill inte kontakta polisen men jag vill inte att detta ska hända igen, vad kan jag göra för att hjälpa henne?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-06-03

Hej och tack för din fråga!

Vad fint av dig att du vill hjälpa din vän. Det som din vän har blivit utsatt för är inte okej. Du skriver att din vän inte vill kontakta polisen. Om du vill, så kan du själv kontakta polisen och berätta om det som har hänt. Du kan läsa om hur en polisanmälan kan gå till här. Du kan också berätta för kuratorn på din skola eller socialtjänsten i din kommun, de finns till för att hjälpa barn och unga i exempelvis det som du berättar att din vän blir utsatt för. Det här är mycket för dig att bära på själv. Finns det någon trygg vuxen du kan prata med som kan hjälpa dig att hantera det här? Du ska inte behöva bära det här själv och det kan vara lättare att kontakta polisen om du har någon vuxen som hjälper dig och som du kan prata med.

Om du vill prata mer med oss så är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.
Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!