Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Är det fel att ha sex med en 18 åring?

Jag hade sex men en kille igår, jag vet inte exakt vad som hände jag va nämligen full, men nu idag fick jag reda på att han e 18, jag mins att jag ville men e de nåt fel att ha sex med en 18 åring

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mikaela på ECPAT 2024-03-11

Hej på dig!
Tack för din fråga.
Du berättar att du haft sex med en kille när du var full och att du sedan fick veta att han var 18 år och undrar nu om det är fel att ha sex med en 18 åring.
Eftersom du är 15 år så är det enligt lag inget fel med att ha sex med en 18 åring. Det är endast du själv som kan avgöra vad som kändes bra eller mindre bra i det som hände. Du skriver att du inte kommer ihåg exakt vad som hände, men att du minns att du ville ha sex. Om det som hände inte känns bra så finns hjälp och stöd att få!
Finns det någon i din närhet som du skulle kunna prata med om detta? Du får självklart prata med oss i vår stödlinje om du skulle vilja, det kan du göra här.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig