Till Frågeplanket

Kille, 13 år

Spridning av bilder

Vad händer efter att en anmälan kommit in för att någon har spridit bilder på nätet? – Vilken dom kan det bli? – Hur går processen fram? – Vad är lagligt gällande bilddelning på nätet?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Caroline på ECPAT 2022-10-27

Hej och tack för dina frågor! På Brottsoffermyndighetens hemsida finns bra svar på dina frågor. Du kan läsa mer om det här i artikeln ”Från polisanmälan till dom”. Den frågan som vi kan besvara är vad som är lagligt gällande bilddelning på nätet. Vi utgår från att det gäller nudes (nakenbilder) som sprids. All spridning av nakenbilder mot en persons vilja är olaglig. Det kan röra sig om flera olika brott, exempelvis barnpornografi, sexuellt ofredande eller olaga integritetsintrång. Här kan läsa mer om vad som är lagligt och inte kopplat till bildspridning och här kan du läsa om hur en polisanmälan går till. Du är välkommen att höra av dig till oss om du undrar över någonting mer!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig