Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Snälla hjälp.

Hej!
Jag har under en tid skrivit lite med en kille i min klass (vi går i 9an) men jag har alltid trott att de bara varit som kompisar men nu för en vecka sen frågade han om jag ville vara kk’s och jag svarade att ja inte visste, vi bytte lite bilder vilket ja brukar göra me andra grabbar på Snap vilket är dumt men finner lixom trygghet i de. Men nu ska ja träffa killen i min klass utanför skolan nästa vecka o har lite panik över de för tror inte att jag egentligen vill ligga med honom. Vad ska jag göra har försökt säga nej men han tjatar bara då och han hotar med att säga till alla i skolan om att jag legat med en annan kille i skolan och sen sprida mina bilder (som jag vet att han inte har sparat) snälla hjälp.

Gör mig arg Gör mig arg 4
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mamadou på ECPAT 2024-01-29

 Hej! tack för att du hör av dig till oss.

Du berättar att du har under en tid skrivit med en kille i din klass som du trodde att du bara var kompis med men han har frågat dig om du ville vara kk vilket du svara att du inte visste. Ni har också bytt bilder på Snapchat vilket du brukar göra med andra grabbar, du ska nu träffa honom utanför skolan och har lite panik över det eftersom du tror att du vill ligga med honom, du har försökt att säga nej men han tjatar samt hotar med att säga till alla i skolan om att du harlegat med en annan kille och han har också hotat med att sprida dina bilder. Det är modigt av dig att skriva till oss. Att skicka nudes ska vara något kul och spännande, men framför allt frivilligt. Det är aldrig ok att en person tvingar eller tjatar till sig en nude. man får inte heller skicka vidare en nude på en annan person utan personens samtycke. Det som personen har gjort mot dig kan därför vara brottsligt och att du har rätt att polisanmäla händelsen. Här kan du läsa mer om hur det kan gå till när man gör en anmälan. Det är inte heller okej att hota om att sprida någons bilder. Du behöver inte heller träffa honom utanför skolan och om han hotar med att säga till alla i skolan så kan det vara bra att du berättar för någon så att du inte är ensam med vad du berättar. Det kan vara skönt att prata med en trygg vuxen när man varit med om något jobbigt. En trygg vuxen behöver inte alltid vara en förälder, det kan vara en favoritlärare, kuratorn på skolan eller kanske en tränare. Vi har även en stödlinje man kan vända sig till om man vill prata med oss anonymt. Du får gärna höra av dig till oss om du skulle ha några funderingar eller bara vill prata. MVH.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig