Tjej, 16 år 8/9/2023
Lyft upp

Räknas det som en våldtäkt?

Jag var med min pappas kompis på en tävling för han har en son i samma ålder som mig. Senare på kvällen var han jätte på mig tog på mig och ville att jag skulle göra massa saker med han. Jag ville egentligen inte och sa de men han frågade bara varför hela tiden och inte lyssnade när jag sa stopp och nej. Vi låg aldrig eller så han var över 40. Räknas det som en våldtäkt? Vad ska jag göra inte vågat berätta för någon. Det hände för snart ett år sedan. Tacksam för svar

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Madelaine på ECPAT 2023-08-09

Hej och tack för din fråga till oss!

Du skriver att en vän till din pappa tog på dig och ville att du skulle göra saker med honom och det här var inget som du ville eller gav ditt samtycke till. Det den här personen har gjort mot dig är fel och kan vara brottsligt, det kan även räknas som sexuella övergrepp.

En person får aldrig tvinga, ta på eller utföra sexuella handlingar på någon utan dennes samtycke, din pappas vän skulle ha slutat när du sa stopp och nej. Jag vet inte om du hade fyllt 15 år när detta hände, men en vuxen person eller någon över 15 år får inte ha sex eller göra sexuella handlingar med någon som är under 15 år. Även om du hunnit fylla 15 är det inte okej eftersom du inte ville.

Du har rätt att polisanmäla den här personen och kan ringa 114 14 om du veta mer kring hur en polisanmälan går till. Du skriver även att du inte vågat berätta för någon, men du har ingen skuld i detta. Många som vi pratar med tycker att det känns skönt att berätta och prata med någon i sin närhet. Det kan vara vem som helst som du litar på och känner dig trygg med. Kanske någon på skolan, ungdomsmottagningen, en vårdnadshavare eller en släkting?

Om du vill prata mer med oss om det här kan du anonymt ringa till och eller chatta med oss här.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-08-30

En kompis som heter så kan vi ta med
Tog bort mig som en liten bit på mig jag
Liten stund till och med mig och sover
Youtube ingen som helst och sen så att
En kompis och sen inte men ingen som

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!