Tjej, 14 år 7/2/2024
Lyft upp

Överreagerar jag eller vad ska jag göra?

Flera killar har skickat bilder på sin snopp till mig utan att jag har velat eller frågat om det. En av dem hade jag till och med berättat för hur jobbigt jag tycker det är när sånt händer, ändå så skickade han. Överreagerar jag eller vad ska jag göra?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-07-02

Hej och tack för din fråga!

Det är inte okej för någon att skicka nakenbilder till någon som inte vill ha dem! Du överreagerar inte och det kan faktiskt till och med vara olagligt att skicka en nakenbild till någon som inte vill och du har rätt att anmäla det här till polisen. Du kan läsa mer om hur det kan gå till här.

Det är alltid viktigt att fråga den andra personen innan en skickar en nakenbild. Om någon skickar nakenbilder till dig som du inte vill ha så kan det vara bra att anmäla deras konto och blockera personen så att de inte kan kontakta dig mer. Det kan också kännas skönt att prata med någon vuxen som kan stötta och hjälpa dig i det här!

Om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss så är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.
Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!