Tjej, 13 år 12/27/2023
Lyft upp

Nu skickar han bilder som jag inte fråga om...

Hej jag skickar inte nudes men det är en kille som jag skickade med. Nu skickar han på tjejer i bh och trosor till mig som jag inte har frågat om. Jag är rädd att han ska lägga ut på mitt ansikte eftersom han sett det från min tiktok. Vad ska jag göra?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Lina på ECPAT 2023-12-27

Hej!
Tack för din fråga.
Att skicka nudes till någon är helt okej om båda är med på det – det ska man då göra för att man själv vill och kanske tycker det är lite spännande och kul.
Men att få bilder skickade till sig som man inte vill ha är inte okej. Han får alltså inte skicka sådana bilder till dig – det kan man faktiskt anmäla om man skulle vilja då det kan vara olagligt att göra det. Här kan du läsa en artikel om att få oönskade bilder skickat till sig.
Du berättar också att du är rädd att han ska lägga ut på ditt ansikte eftersom han sett det på tiktok, har du någon nära dig som du kan prata med om det här? För att slippa bära på rädslan helt själv – det kan vara skönt att få dela sina tankar och känslor med någon som man känner sig trygg med.
Du frågar också vad du ska göra, pratar du med honom på sociala medier? Då kanske du kan anmäla hans konto men även blockera det?

Du får gärna komma in till vår chatt och prata mer med oss om du skulle vilja!
Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!