Till Frågeplanket

Tjej, 12 år

Min idrottslärare säger att jag får A i idrott om jag skickar nudes...

Min klass har precis fått en ny idrottslärare. Han har alltid behandlat mig på ett speciellt sätt. Min idrottslärare bad mig att stanna kvar efter en lektion. Då började han fingra vid mina bröst och min BH. Då knuffade jag bort han och sa att han var sjuk i huvudet. Då sa han att jag kan få A i idrott om jag skickar nudes och har sex med han. Annars får jag F. Men grejen är att jag måste få godkänt för mina föräldrar, vad ska jag göra?!?!? Han har börjat vilja prata med mig under lektionerna, ute i korridoren. Men han tafsar och en gång tog han med mig in på en toalett och tog av mig min tröja och mina BH och han fotade mina bröst innan har fortsatte tafsa. Snälla hjälp mig?!!

Gör mig arg Gör mig arg 10
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 6
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Isabell på ECPAT 2023-12-27

Hej Du!
Vad bra att du hör av dig till oss.
Du berättar att ni fått en ny idrottslärare som beter sig olämpligt på många olika sätt. Dels så tar han på dig på ett sätt som inte är ok, han har även tagit in dig på toaletten där han fotat dig utan din tillåtelse.
Han har bett dig om nudes och sex i utbyte mot ett högre betyg.

Det här som du berättar är inte ok och det gör mig orolig. Har du någon trygg vuxen som du skulle kunna prata med om din idrottslärare? Det kan vara en annan lärare på skolan som du litar på, eller kanske kuratorn eller din mentor. Detta är ingenting du ska behöva bära på själv! Det som din idrottslärare utsätter dig för är inte ok och kan faktiskt vara brottsligt. Det kan vara bra att känna till att du alltid har rätt att göra en polisanmälan. Här kan du läsa mer om hur en anmälan kan gå till.
Det är viktigt att du får stöd i detta. Vi har en stödlinje du kan höra av dig till om du vill prata med oss anonymt.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig