Tjej, 13 år 10/19/2022
Lyft upp

Vad ska man göra när man får en nakenbild skickad till sig?

Finns här för dig 2

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

2022-10-20

Beror på, haru crush på människan så grillarna väl dig annars är det ju ba fett fuckat och du borde prata med hnm om att du nt kände det var okej

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 1
Finns här för dig 4
kommentera
Isabell på ECPAT 2022-10-27

Hej och tack för din fråga! Du undrar vad man ska göra när man får en nakenbild skickad till sig. Att få en oönskad nakenbild skickad till sig kan handla om att personen som skickat bilden har utsatt en för ett brott som kallas för ”sexuellt ofredande”. Man har alltid rätt att göra en polisanmälan i sådana fall. Man kan också blocka personen som skickat bilderna och anmäla personens konto. Vi pratar med många barn och unga på Ditt ECPAT som har fått oönskade nakenbilder. Vissa tycker det känns obehagligt, vissa blir arga medan andra reagerar på andra sätt. Alla är olika och reagerar olika på oönskade nakenbilder. Det som är viktigt att komma ihåg är att man aldrig själv har gjort någonting fel och att personen som skickar utsätter en för ett brott. Här finns guider för hur man anmäler konton på olika plattformar och här kan du läsa mer om hur en polisanmälan går till. Du är välkommen att höra av dig till oss om du undrar över någonting mer!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!