Tjej, 13 år 3/18/2024
Lyft upp

Kan man säga att man har blivit våldtagen fast han inte var i en?

Måste killen varit i tjejen för att det ska räknas som våldtagen, eller kan man säga att man har blivit våldtagen fast han inte var i en? Om man gav ett sjukt tydligt nej nästan började gråta och skakade och försökte gå ut ur rummet men han höll fast en o lät en inte gå ut. Å han pulla o sånt o försökte ta av kläderna.

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-03-18

Hej,
Vad bra att du har hittat hit till frågeplanket med din fråga.

Det är aldrig okej för någon att göra något sexuellt med en person som inte vill det. Du skriver också att man gav ett sjukt tydligt nej och visade med kroppen tydligt att det som hände inte kändes bra alls. Det du beskriver har hänt är inte okej och du har rätt att anmäla det till polisen! Du kan läsa mer om polisanmälan här.

Du frågar också om det du beskriver räknas som våldtäkt. Jag tänker att du får det bästa möjliga svaret på den frågan om du tar kontakt med polisen och frågar dem om vilken typ av brott det kan handla om. Du kan ringa till dem anonymt på nummer 114 14 och fråga. Om du vill vara anonym behöver du ringa med dolt nummer.

Finns det någon trygg vuxen du kan tänka dig att prata med om det som har hänt? Det kan vara en kurator på skolan eller på ungdomsmottagningen eller så kan det vara en förälder.

Om du vill prata mer om det här så är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.
Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!