Till Frågeplanket

Tjej, 13 år

Jag visade tydligt att jag inte ville.

Jag va tsm med en kille o vi hångla o så, men sedan tappade ja känslor för honom och sa nej och ryckte bort huvudet när han försökte kyssa eller hångla med mig. Räknas detta som våldtäkt eftersom ja tydligt visade att jag inte ville?

Det var i somras o vi har nu gjort slut

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Lina på ECPAT 2024-03-14

Hej!

Vad fint att du hittat hit.

Vad bra av dig att säga nej och tydligt visa att du inte ville att han skulle kyssa eller hångla med dig. Man har alltid rätt att säga nej oavsett om man är i en relation eller inte. Samtycke är något som är väldigt viktigt att alltid ha med sig, jag skickar med dig en artikel som handlar om det. Här kan du läsa mer om du skulle vilja.
Du frågar också om det som hänt dig räknas som våldtäkt, det är svårt för mig att säga vad du har varit med om utifrån det du beskriver. Om du vill så kan du skulle du ringa polisen på 114 14 och prata med dom om vilket brott det skulle kunna röra sig om.

Om du vill prata mer med oss får du gärna kontakta oss via vår chatt.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig