Till Frågeplanket

Icke binär, 16 år

Jag inte var bekväm med det men ville fortfarande mysa

Räknas det som våldtäkt?
Jag var tillsammans med en kille som bodde i Finland. Medans jag var på besök låg vi i sängen och mös, då började han typ jucka mig och jag bad honom (nästan lekfullt) att sluta för att jag inte var bekväm med det men ville fortfarande mysa och ville inte förstöra stämningen. Han slutade men började efter ett tag igen. Jag sade inte emot den här gången och han frågade om han fick klä av sig lite och jag sa okej. Det slutade med att han låg helt nude medans jag fortfarande hade kläder på mig och gjorde ”saker” med mig när jag låg och kollade telefonen. Jag kommer inte riktigt ihåg om det slutade med att vi låg men det finns en möjlighet. Borde jag ha sagt till tydligare? Vet inte om jag har rätt att vara arg på honom eftersom jag gick med på det efter ett tag

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Ebba på ECPAT 2024-04-18

Hej och tack för din fråga!

Du berättar att du var tillsammans med en person som ville mysa och gjorde saker med dig men att du inte riktigt ville, men att du inte sa att du inte ville.

Det är aldrig okej att någon tjatar eller pressar en för att gå med på att göra sexuella saker. I relationer så är det alltid viktigt att det finns samtycke från alla inblandade till att göra något sexuellt tillsammans. En kan ge sitt samtycke genom att säga att något är okej, men samtycke kan också vara att visa med kroppen att det som händer känns bra och att en vill. Det behöver alltså inte vara så att du tydligt hade behövt säga ”nej” utan det är viktigt att båda är uppmärksamma på signaler från den andra och att båda vill. Du kan läsa mer om samtycke och relationer här, om du vill.

Finns det någon vuxen du kan prata med om dina funderingar? Det kan kännas skönt att få reda ut sina tankar tillsammans med någon vuxen som lyssnar. Du är också välkommen att kontakta oss via vår stödlinje om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss om det som har hänt.

Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2024-04-20

Ett nej är ett nej

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig