Tjej, 16 år 9/2/2022
Lyft upp

Jag har flera gånger fått bilder från killar som vill att jag ska skicka bilder till dom.

Varje gång jag säger nej så skickar de ännu fler bilder på sin kropp (naken) och säger att jag måste ge något tillbaka. Jag säger alltid nej och blockerar dom.

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

2022-09-02

Om någon som du inte känner ber dig att skicka en nakenbild, gör det inte. Eller ifall du ska göra någon som kan få stora konsekvenser, tänk igenom det flera gånger, sov på saken så att du är helt säker. Även att alla skickar inte nakenbilder och att man inte ska falla för grupptrycket.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2022-09-23

Att de skickar nakenbilder utan ditt samtycke — jag tror att du kan anmäla dem för sexuella trakasserier. Spara så mycket bevismaterial där du tydligt säger NEJ till killarna. Om de inte lyssnar, ja…då har du nog en case mot dem. Fråga någon vuxen om hjälp ifall du behöver hjälp.

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-04-03

räknas det här som sa (sexual assualt)

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Agnes på ECPAT 2023-04-04

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss.

Du berättar att du flera gånger fått bilder från killar som vill att du även ska skicka bilder till dom. När du säger nej skickar de ännu fler bilder och säger att du måste ge något tillbaka. Det är aldrig okej att skicka bilder till någon som inte frågat efter dom. Skickar någon en oönskad nakenbild till dig kan det vara ett brott. Att de säger att du måste ge något tillbaka är inte heller okej.

Precis som andra här har skrivit har du rätt att polisanmäla, och det kan vara bra att spara bevis till exempel i form av skärmdumpar. Du kan läsa mer om hur en polisanmälan går till här.

Många som har varit med om liknande saker tycker att det är skönt att ha någon att prata med, en förälder, kurator eller annan vuxen som man litar på. Det är viktigt att du vet att du har rätt till att få stöd och hjälp.

Du kan också prata med oss i vår chatt, på telefon 020 112 100 eller på mejl.
Våra öppettider är måndag-torsdag 17-22 och fredag 15-20.

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!