Till Frågeplanket

Kille, 17 år

Jag hade sex med en tjej som är 13 år, jag hade druckit och tänkte inte riktigt på hennes ålder.

Jag blev kompis men en tjej i min skola som är 13 år och vi var hemma hos mig och sen hade vi sex och jag var svin trött och hade druckit lite innan och tänkte inte riktigt på hennes ålder. (båda ville ha sex btw), men sen ångrade jag mig super mycket och sa det till hon men nu hotar hon med att säga till hennes föräldrar att jag våldtog henne om jag inte fortsätter träffa henne o ha sex med hon.

Gör mig arg Gör mig arg 8
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 6
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

3 kommentarer

Mamadou på ECPAT 2024-04-17

Hej, tack för att du hör av dig till oss!

Du berättar att du hade sex med en 13 åring som går i din skola och att hon hotar med att säga till hennes föräldrar att du våldtog henne om du inte fortsätter träffa henne och ha sex med henne.
Det du berättar om låter allvarligt, i Sverige får man inte ha någon sexuell relation med någon som är under 15 år. Den som är över 15 år kan begå ett brott då, detta i och med att den som är under 15 år inte har sexuell självbestämmanderätt och inte kan ge ett samtycke (enligt lag). du kan läsa mer om vad som är olagligt och inte här.
Du ska inte känna dig tvingad till att fortsätta träffa henne om du inte vill och om du känner dig osäker på om du utsatt henne för en sexuell handling som inte var okej kan du prata med någon som du känner dig trygg med. Det kan vara en kurator, en lärare, en förälder eller en annan trygg vuxen. Du kan också kontakta oss på Ditt ECPAT. Då kan vi tillsammans försöka reda ut vad som hänt. Vi kan stötta dig i hur du kan göra för att det ska bli bättre. Att ta ansvar för sina handlingar känns ofta bra, även om det kan vara svårt. Du kan också söka stöd hos:
* Socialtjänsten. Du når dem enklast genom att ringa till din kommun.
* Polisen kan hjälpa dig att reda ut vad som hänt. Du når dem genom att ringa 114 14.

MVH

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2024-04-17

Bror, det viktigaste är att du använder kondom. Men det är fortfarande illa att detta hände, var mer uppmärksam och var försiktig, det som hände hände, du måste lära dig av misstag

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 3
Känner igen mig Känner igen mig
2024-04-18

Oj då! Men om hon nu hotas med det kan du antingen ringa polisen eller prata med både dina föräldrar och hennes innan hon hinner säga något. Det kan vara svårt att säga att du haft sex med någon men det är för ditt eget bästa.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig