Tjej, 13 år 5/24/2024
Lyft upp

Jag är 13 år och håller på och träffar en kille som jag trodde var född 2010 men det visa sig att han är 09a. Är det okej?

Haj haj, jag e 13 år och håller på o träffar en kille. Jag trodde han var född 2010, men de visa sig att han är 09a. Det är knappt två år då han fyller år sent i december, men endå. Är det okej? För jag gillar verkligen honom och han verkar gilla mig

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Mamadou på ECPAT 2024-05-24

Hej, tack för att du hör av dig till oss!

Du berättar att du håller på med en som du trodde var född 2010 men det visade sig att han är född 2009.

Generellt så säger inte lagen något om relationer men när det gäller sexuella relationer är det så att en person som är över 15 år får inte ha någon sexuell relation med någon som är under 15 år. Den som är över 15 år begår ett brott då, detta i och med att den som är under 15 år inte har självbestämmanderätt och inte kan ge ett samtycke (enligt lag). Oavsett, om den ena har ljugit om sin ålder, så är ansvaret alltid den äldres.

Vi pratar med många barn och unga som ställer liknande frågor och vi berättar då alltid att lagen finns som ett skydd för de, vill du prata med om detta så är du mer än välkommen att kontakta oss här.

MVH

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-05-25

Hej! Det är okej så länge ni Båda är okej med det!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!