Tjej, 8 år 2/26/2024
Lyft upp

Hur ska jag förklara?

Min kille som är 10 år vill verkligen ha sex med mig och jag vet vet inte om jag verkligen vill det. Jag har frågat honom om han har kondom men han säger bara att det inte behövs. Hur ska jag förklara att det inte är en bra idé?

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Mikaela på ECPAT 2024-02-26

Hej på dig!
Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
Du berättar att din kille som är 10 år verkligen vill ha sex med dig och du inte vet om du vill det. Du undrar nu hur du ska förklara att det inte är en bra idé.
I relationer är det viktigt att prata med varandra om vad som känns okej och inte. Det finns olika sätt att visa att man tycker om någon, till exempel att kramas eller pussas. Det är aldrig okej att tjata på någon som inte vill kramas, pussas eller ha sex. Du ska inte känna dig tvungen eller pressad till att ha sex för att din kille vill det.
Det kan vara bra att prata med en vuxen om hur du känner och tänker kring detta. Det kan exempelvis vara en förälder eller kuratorn på skolan.
Vill du prata mer med oss om detta får du gärna höra av dig till oss i vår stödlinje.
Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-06-08

Ifall du inte är säker så måste du prata seriöst med honom om det och du måste verkligen stå upp för dig själv!❤️ Ifall han inte respekterar det så ska du göra slut med honom även om det är tufft! Ifall han in
Te lyssnar respekterar han inte dig och dina gränser! Det kan vara jobbigt att göra slut men det är det bästa för dig💗 Från tjej 12 år❤️❤️❤️

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!