Till Frågeplanket

Tjej, 8 år

Hur ska jag förklara?

Min kille som är 10 år vill verkligen ha sex med mig och jag vet vet inte om jag verkligen vill det. Jag har frågat honom om han har kondom men han säger bara att det inte behövs. Hur ska jag förklara att det inte är en bra idé?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 3
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mikaela på ECPAT 2024-02-26

Hej på dig!
Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
Du berättar att din kille som är 10 år verkligen vill ha sex med dig och du inte vet om du vill det. Du undrar nu hur du ska förklara att det inte är en bra idé.
I relationer är det viktigt att prata med varandra om vad som känns okej och inte. Det finns olika sätt att visa att man tycker om någon, till exempel att kramas eller pussas. Det är aldrig okej att tjata på någon som inte vill kramas, pussas eller ha sex. Du ska inte känna dig tvungen eller pressad till att ha sex för att din kille vill det.
Det kan vara bra att prata med en vuxen om hur du känner och tänker kring detta. Det kan exempelvis vara en förälder eller kuratorn på skolan.
Vill du prata mer med oss om detta får du gärna höra av dig till oss i vår stödlinje.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig