Till Frågeplanket

Kille, 17 år

Hjälp, vad ska jag göra?

Hej jag har varit med om en jobbig sak som jag ska försöka hålla kort.

Jag är i ett förhållande och jag var med några vänner varav en jag känt hela livet och dom andra har jag inte känt så länge och ena tjejen hon var på mig och kysste mig när jag var full men hon var nykter och min reaktion var att jag blev obekväm och typ pussade tillbaka som en reaktion för hon kom upp i ansiktet på mig, dagen efter så skriver jag till den här personen och säger att jag har tjej och det visste hon om ifrån början sen så säger jag att jag inte vill vara vän med henne och då har hon planerat allt det här jätte länge att hon vill förstöra för mig och min tjej och jag säger inget till min tjej förens två dagar efter och då så har den där ”vännen” tagit kontakt med henne och sagt att jag har tagit på hennes kropp vilket jag aldrig hade gjort och hon säger att jag har hånglat med henne och vänder allt mot mig, samtidigt som den tjejen slog mig igår när vi var på samma evenemang.. hjälp vad ska jag göra?

Jag vill lösa saken och gå vidare!

Gör mig arg Gör mig arg 3
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

1 kommentar

Mamadou på ECPAT 2023-11-06

Hej, tack för att du hör av dig till oss!
du berättar om en situation där en person har gjort flera saker som gjorde dig obekväm, exempelvis att hon kom upp i ansiktet på dig och kysste dig. Du berättar att hon även tog kontakt med din tjej och sagt att du har tagit på hennes kropp vilket du aldrig gjorde och även säger att du hånglat med henne samt vänder allt mot dig, samtidigt som hon slog dig igår när ni var på samma evenemang. Du undrar nu vad du ska göra?

Det låter som en besvärlig situation och du har rätt till stöd i det du berättar.
Det som personen har gjort mot dig är inte okej och kan även vara brottsligt, det är aldrig okej att anklaga en person för något som hen inte har gjort eller sagt. Du har rätt till att polisanmäla henne, det är även brottsligt att slå någon. Du hittar mer information om hur en polisanmälan går till här.
Du är välkommen att höra av dig till vår stödlinje här om du skulle ha flera funderingar, frågor eller bara vill prata med en vuxen. Du är anonym!

MVH.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig