Tjej, 16 år 8/21/2023
Lyft upp

Är det jag som gjorde fel här?

Hej! Jag är 16 år och för ett tag sen lade till en 17 åring kille på snap. Vi fort skrev mycket och det blev fort väldigt intensivt eftersom vi båda var kåta för den stunden.. och Båda ville det. Vi skickade bilder och videor till varandra en liten stund tills jag inte längre ville. Han fortsatte tjata eftersom han inte hade ”kommit” ännu. (Eller vad man nu säger) Men jag gjorde det väldigt tydligt att jag inte längre kunde/ville fortsätta.

Han fortsatte hela dagen att tjata för mig att komma tillbaka och skicka fler video och bilder. Jag fortsatte säga att jag inte kunde.
Dagen efter hade han spammat mig hela natten om att vakna och skicka bilder. Han hade även skickar videor på sig själv och sitt könsorgan under natten. Jag förstår att detta är mitt fel eftersom jag från början ville och skickade bilder.
Samma dag skickade jag bilder till han igen och jag fick tillbaka, men ville jag igentligen? När jag inte skickade försökte han ge dåligt samvete om hur jag fick ”utföra” mig själv men inte han, och hur självisk jag var/är.

Min fråga är: är det jag som gjorde fel här?
(Förlåt om frågan blev alldeles för lång)

Finns här för dig

Kommentar

Caroline på ECPAT 2023-08-22

Hej!

Vilken bra fråga du ställer!
Till att börja med vill jag säga att nej, du har inte gjort något fel.
Du har rätt att ge ditt samtycke till sex eller som i det här fallet – att skicka bilder, men sedan säga stopp eller nej.

Det är aldrig okej att tjata på någon, hota eller ge dåligt samvete för att få som man vill, det kan till och med vara olagligt.
Det han gjort mot dig är inte okej, han måste respektera om du säger nej.
Så svaret på din fråga är som sagt att det är han som har gjort fel genom att tjata och ge dig dåligt samvete för att få som han vill. Men du har inte gjort något fel.

Kom in i chatten eller ring om du vill, så kan vi prata mer ingående eller svara på fler frågor.
Här hittar du stödlinjen.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!