Till Frågeplanket

Tjej, 10 år

E de ok? Han tvingar mig att skicka bilder.

E det ok?
En kille jag skriver med på snapchat var från början jätte snälla och stöttade mig men nu har han börjat be om bilder och eftersom han vet en hel del om mig (vi har pratat i 2 mån) tvingar han mig jag

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Isabell på ECPAT 2023-12-14

Hej Du !
Vad bra att du hittat hit med din fundering.

Du berättar om en kille du skrivit med i några månader på snapchat som varit jätte snäll och stöttande i början, men har nu förändrats och ber om bilder, du känner dig tvingad att skicka då han vet en del om dig. Du undrar om detta är ok.

Att tvinga en annan person att skicka bilder är inte ok, så får man inte göra. Det som den här personen gör kan faktiskt vara brottsligt. Att skicka bilder är något man gör för att man själv vill det, inte för att någon tvingar dig till att göra de.
Har du någon trygg vuxen du känner dig bekväm med att berätta detta för? En trygg vuxen behöver inte alltid vara ens egen förälder, det kan vara en favoritlärare i skolan, kuratorn eller kanske t.om en granne man litar på. Det kan vara skönt att inte behöva gå igenom jobbiga saker ensam. Vi här på Ditt ECPAT har även en stödlinje du kan höra av dig till om du vill prata med en vuxen anonymt.
Viktigt att veta när det kommer till att någon tvingar dig till att göra något du inte vill, är att du alltid kan polisanmäla. Här kan du läsa hur det går till när man gör en anmälan.

Ta hand om dig !
Vänliga hälsningar,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1