Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Det var en kille som våldtog mig

Det var en kille som våldtog mig i en dunge och drogade ner mig. Jag kommer knappt ihåg något om vad som hände men han adda mig på snapchat och tvingade mig att skicka nakenbilder och pengar till han annars skulle han sprida videon när han våldtar mig. Vad ska jag göra?

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 4
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Eline på ECPAT 2023-11-06

Hej!

Du berättar att du blivit våldtagen, drogad och att detta har filmats. Nu hotar killen att sprida videon om du inte skickar nakenbilder och pengar.
Det som killen har gjort mot dig är allvarligt och han kan göra sig skyldig till flera brott. Du har rätt att få stöd och hjälp i situationen. Du har också rätt att polisanmäla det som har hänt. Det kan du exempelvis göra genom att ringa 114 14. Du kan läsa mer om polisanmälan här.

Att använda sig av en video där du blir våldtagen, för att sedan hota dig att skicka nakenbilder och pengar är en form av utpressning. Om du kan ta skärmdumpar på meddelandena från killen är det en sak som är bra att ha om du väljer att anmäla detta till polisen.

Det kan kännas lättare att göra en polisanmälan om du har någon med dig som stöttar dig i det, därför vore det bra om du berättar om vad som hänt för en trygg vuxen i din närhet. Om det känns svårt att berätta för någon kan du börja med att chatta anonymt med oss i vår stödlinje.

Och en sak till, du har inte gjort något fel.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2023-11-09

Försök att berätta det till dina föräldrar men jag vet att många vill inte berätta till sina föräldrar så kanske du kan berätta till en kurator eller lärare i din skola. Hoppas du mår bättre snart❤️❤️

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad 2
Känner igen mig Känner igen mig