Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Gills det som våldtäkt?

när jag var runt 7 så va jag ute me min stora syster och hennes vänner. De sa att de hade nån lek där jag och en av killarna skulle ta av oss kläderna och att de skulle filma allt. jag ville inte göra det men de hände ändå för de va flera och de alla va äldre än mig. gills det som våldtäkt?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Ebba på ECPAT 2024-03-07

Hej och tack för din fråga!

Det du beskriver att de har gjort mot dig är inte okej och kan vara brottsligt. Det är aldrig okej för någon att klä av någon eller filma någon som inte vill det. Du har rätt att anmäla det här till polisen. Du kan läsa mer om hur en polisanmälan kan gå till här. Du frågar också om det som har hänt räknas som våldtäkt. Jag tänker att du skulle kunna fråga polisen om vilket brott det skulle kunna handla om. Det går att ringa anonymt till polisen på 114 14. Om du vill vara anonym, se då till att ringa med dolt nummer.

Många unga som har varit utsatta för något som inte är okej tycker att det känns lättare efter att de har pratat med en trygg vuxen om det som har hänt. Finns det någon sådan vuxen i din närhet som du skulle kunna tänka dig att prata med?

Om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss om det som har hänt är du välkommen att kontakta oss i vår stödlinje så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig vidare.

Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig