Till Frågeplanket

Tjej, 12 år

Borde jag berätta för nån?

När jag var på väg hem från skolan kom en äldre kille från min skola fram till mig o frågade ifall jag ville följa med han hem. O när jag sa nej så tog han tag i min arm o tog med mig in i skogen. O där blev jag våldtagen. Borde jag berätta för nån?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Isabell på ECPAT 2024-04-02

Hej Du!
Vad bra att du hittat hit till vårt frågeplank med din viktiga fråga.
Du berättar att när du var på väg hem från skolan så bad en äldre kille dig att följa med honom hem, när du sa nej så drog han in dig i skogen och våldtog dig. Du undrar om du borde berätta för nån.

Det du berättar är allvarligt och du har rätt till att få stöd och hjälp i detta. Det kan vara skönt att prata med en trygg vuxen man litar på, när man varit med om något jobbigt. Det behöver inte alltid vara en förälder, utan du kanske har en favoritlärare i skolan, kurator eller kanske t.om en tränare.
En person får aldrig göra något mot ens vilja, det kan faktiskt vara brottsligt. Du kan alltid göra en polisanmälan, det gör du genom att kontakta polisen på 114 14.
Vi har även en stödlinje du kan höra av dig till om du skulle vilja prata med en trygg vuxen anonymt!
Du ska inte behöva bära på detta själv.
Ta hand om dig !

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig