Kille, 15 år 5/27/2024
Lyft upp

Är orolig över att hon gör nåt mer mot sig själv. Vad ska jag göra?

Hej! Min tjejkompis har blivit sexuellt utsat flera gånger och även våldtagen en gång. Vad ska jag göra? Hon mår inte bra av det som hänt och även försökt ta sitt liv flertal gånger. Är orolig över att hon gör nåt mer mot sig själv. Vad ska jag göra?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Lina på ECPAT 2024-05-27

Hej och tack för att du hör av dig!

Vilken fin vän du är som vill hjälpa din kompis. Utifrån vad du berättar så låter det som att hon varit med om mycket jobbiga saker och att det påverkat henne mycket.
Hon har rätt till att få stöd, hjälp och att få må bra. Men du ska också må bra. Du bär på mycket också, har du någon att prata med som du kan få dela dina tankar och känslor med? Och finns det någon vuxen du kan ta hjälp av, som kan hjälpa din kompis så hon får hjälp och stöd i det här? Det kan vara en förälder, lärare eller någon annan vuxen som känns trygg.
Du får gärna prata mer med oss om du vill via vår chatt, din kompis får gärna prata med oss där också om hon skulle vilja. Den hittar du/ni här.

Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!