Tjej, 14 år 6/4/2024
Lyft upp

Är man kriminell om man skickar nudes innan en viss ålder?

Är det okej att skicka nudes till folk med samtycke direkt efter att man fyllt 15? Är man kriminell om man skickar nudes innan en viss ålder?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Lina på ECPAT 2024-06-04

Hej!
Vilka bra frågor du ställer.
Om vi börjar med att skicka nakenbilder när man har fyllt 15 år. Det är helt okej att skicka nakenbilder när man har fyllt 15 år till någon om det finns samtycke. Det som kan vara bra att tänka på där är att skicka till någon som också är över 15 år. Det har att göra med samtycke, att någon under 15 år inte kan ge samtycke.

Gällande om det är kriminellt att skicka nudes innan en viss ålder. Det är inte olagligt att skicka nakenbilder innan någon speciell ålder, men det är däremot inte okej att skicka nakenbilder till någon som inte vill ha eller gett sitt samtycke till det. Och det är oavsett ålder. Det kan däremot vara olagligt att skicka bilder till någon som är under 15 år, och det är återigen på grund av samtycke.

Jag skickar med dig en artikel där du kan läsa mer om nakenbilder om du vill, du hittar den här.

Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!