Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Är det okej om jag som är 10a (14) har sex med en 06a (18 åring)?

Är det okej om jag som är 10a (14) har sex med en 06a (18 åring)?…

Jag känner fortfarande hans händer på mig…..
(Inte denna 06an)

Jag har blivit våldtagen innan men nu för tiden så känner jag att jag vill ha sex men samtidigt inte vad ska jag göra?finns det nån som bor i Skåne som vill?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Ebba på ECPAT 2024-04-22

Hej och tack för din fråga!

Du ställer två frågor så jag kommer att dela upp mitt svar lite. Du undrar först om det är okej om du som är 14 har sex med någon som är 18. I Sverige har vi en lag som säger att en har rätt att själv bestämma vem en vill ha sex med efter att en har fyllt 15 år, det betyder också att någon som är över 15 år inte får ha sex med dig som är under 15 år. Det korta svaret blir att det inte är okej för någon som är 18 att ha sex med dig som är 14 år.

Du berättar också att du har blivit våldtagen känner att du både vill och inte vill ha sex. Det är inget konstigt med att inte veta precis hur en känner efter att ha blivit utsatt för något som inte är okej. Finns det någon vuxen du kan prata med om dina funderingar? Det skulle kunna vara en kurator på skolan eller på ungdomsmottagningen till exempel.

Om du vill prata mer med oss så kan du göra det här.
Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2024-05-14

nej, eftersom att du inte är byxmyndig är det olagligt och kan anses som våldtäkt i vissa fall och att du blivit våldtagen kan du anmäla oavsett hur lång tid det gått.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig