Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Han frågade mig om jag ville ha sex, jag sa nej.

Jag var med en kille och vi var hemma hos honom, han frågade mig om jag ville ha sex, jag sa nej. Han frågade fyra gånger till och den sista gången sa jag okej jag sa inte ja men jag sa okej, jag frågade i fall han hade kondom men då sa han ”nej men man kan kö utan, jag drar ut i tid” och då gjorde vi de och de va de värsta jag har varit med om. Det gjorde ont, blev jag våldtagen eller inte?

Gör mig arg Gör mig arg 3
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

1 kommentar

Ebba på ECPAT 2024-05-14

Hej och tack för din fråga!

Det är alltid viktigt att det finns tydligt samtycke till sex och att det känns bra för båda. Du berättar att du sa nej men att han tjatade och att du till sist sa ”okej”. Det går att ge samtycke med ord, men det går också att visa med kroppen att en vill eller inte vill ha sex. Det låter som att han inte lyssnade eller kände in vad du ville och det är inte okej. Om du vill så kan du anmäla det som har hänt till polisen, du behöver inte själv vara säker på att det som har hänt var olagligt utan polisen kan hjälpa dig med att avgöra det.

Finns det någon vuxen som du kan få stöd och hjälp av? Det kan vara en skolkurator, lärare eller någon annan du litar på. Många unga som har varit med om något som inte var okej tycker att det känns bättre efter att de har pratat med någon de litar på. Du ska inte behöva bära på det som har hänt själv.

Om du vill prata mer med oss kan du kontakta vår stödlinje, så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig vidare.
Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig