Person, år 6/9/2023
Lyft upp

Vad ska man göra?

Vad ska man göra om man inte vågar polisanmäla en person som har skickat en dickpic till nån utan att fråga

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Mamadou på ECPAT 2023-06-09

Hejsan ! Vad bra att du hör av dig till oss. Du undrar vad man ska göra om man inte vågar polisanmäla en person som har skickat en dickpick till nån utan att fråga. Något som kan vara bra att veta är att om man fått en oönskad nakenbild så kan det handla om ett brott som kallas sexuellt ofredande. Det är aldrig ok att skicka nakenbilder till någon som inte bett om dem och som inte vill ha dem. Om barnet är under 15 år räknas det som sexuellt ofredande även om bilden var önskad eftersom barn under 15 år aldrig kan samtycka till sexuella handlingar. Om du har någon person i din närhet som du litar på, kan det vara skönt att prata med den och kanske samla mod till att våga göra en polisanmälan så småningom. Här på Ditt ECPAT kan du läsa om hur en polisanmälan går till.

Om du vill prata mer om det här med oss är du välkommen att kontakta oss på chatt, telefon eller mejl. Vi har öppet måndag till torsdag mellan 17:00-22:00 och på fredagar mellan 15:00-20:00.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!