Tjej, 14 år 12/21/2023
Lyft upp

Vad ska jag göra?

Hej det är en kille i 9 som är boss på skolan han brukar bara flexa med tjejer. Men till mig brukar han gå nära och klämma på mina tuttar ibland slår han mig på rumpan. Vad ska jag göra?

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Mikaela på ECPAT 2023-12-21

Hejsan!
Vad bra att du hittat hit med din fråga.
Du berättar att en kille på skolan brukar gå nära, klämma på dina tuttar och slå dig på rumpan och du undrar vad du ska göra.
Det du berättar och är med om är inte okej, ingen får ta på din kropp mot din vilja. Det kan dessutom vara olagligt.
Skolan har ett ansvar att se till att du mår bra och känner dig trygg där. Har du pratat med någon vuxen om det du utsätts för? Det kan exempelvis vara kuratorn, din favoritlärare eller en annan vuxen som du känner att du kan prata med som du kan ta hjälp av.
Eftersom det du utsätts för kan vara brottsligt så har du rätt att göra en polisanmälan. Här kan du läsa om hur en anmälan går till.
Vi har även en stödlinje Ditt ECPAT som du är välkommen att höra av dig till om du skulle vilja chatta med någon av oss!
Ta hand om dig!
Vänliga hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!